Clean Campagne helpt MKB-er bij verduurzamen

Duurzaam ondernemen; we hebben het er allemaal over. Maar wat doen we er echt mee. De Clean Campagne helpt de ondernemer in het proces om zijn bedrijf duurzamer/energiezuiniger te maken. Samen met de sport, want winnen willen we toch allemaal?

Reint begeleidt ondernemers in hun "worsteling"  van scan, doen, groen. Oftewel; hoe breng ik de huidige situatie in beeld? Wat doe ik om het te verbeteren en doe ik dat op een duurzame manier. Je vertrekpunt moet goed zijn. Daarom wordt geadviseeerd om eerst een Milieuscan en CO2 footprint te maken. Aan de hand van het uitgebreide rapport gaan we op zoek naar de verbetermogelijkheden. Op korte termijn; om te voldoen aan actuele wetgeving moeten er vaak maatregelen genomen worden waarvan aantoonbaar is gemaakt, dat ze zich binnen 5 jaar terugverdienen.

Door het invullen en regelmatig updaten van de Milieubarometer blijf je je organisatie ook goed en duurzaam op orde houden. Dus ook voor de langere termijn wil je verbeteringen doorvoeren en bijhouden wat je ermee bereikt. Immers het gaat naast "duurzaam ondernemen", ook om de vaste kosten, lees o.a. die van energie. Hierop wil je toch graag blijvend besparen.

De Clean Campagne is een initiatief mede gesteund door overheden en de vier topsport clubs van de provincie Groningen: NIC, Lycurgus, Flames en FC Groningen. In ruil voor het toepassen van energiebesparende maatregelen, krijgt de ondernemer die deelneemt aan de campagne, ook de nodige publiciteit voor zijn bedrijf.

Wij begeleiden het gehele traject; of het nu gaat om de opdracht voor het uitvoeren van het milieuonderzoek, de beoordeling van het rapport/resultaten of dat het gaat om offerte opmaak van de uit te voeren maatregelen en de controle hierop, het wordt volledig ondersteund door Brondijk "sprekend in wonen en duurzaamheid".

Dat is toch een hele zorg minder. Want zelf wordt je vaak opgeslokt door de dagelijkse bezigheden en heb je onvoldoende tijd en gelegenheid om (ook) dit traject goed uit te voeren.