www.huistest.nl : een mooie hulp, maar wat als u er niet meer bent?

Een website die inspeelt op "langer veilig en comfortabel wonen in je eigen huis". Uw huis is immers uw thuis!  Hier wilt u graag veilig en comfortabel wonen. Om dit zo lang mogelijk gestalte te geven, wil deze site u behulpzaam zijn om het mogelijk te maken.

Vaak hoor je ouderen iets zeggen over bijvoorbeeld het vele werk van de tuin. En onderhoud van de woning. Het is eenvoudig om hiervoor hulp te vragen. Van een professional. Of gewoon van een scholier of buurman die blij is een zakcentje te kunnen bijverdienen. En het gewoon lekker vindt (buiten) bezig te zijn. En wat zijn de mogelijkheden om door een simpele ingreep het huis comfortabeler te maken. En/of te verduurzamen, zodat de energierekening ook lager gaat uitvallen, naast dus het aangenamer binnenklimaat. 

U wilt graag uw eigen zaakjes kunnen regelen en wilt voorkomen dat uw nabestaanden in zakelijk opzicht nog veel moeten doen. Nog los van de mogelijke risico's van onenigheden en ruzies als u er niet meer bent. Reint bespreekt met u de mogelijkheden en helpt u vooraf vastleggen hoe u zaken wilt regelen en achterlaten. Denk bijvoorbeeld aan het in verkoop brengen van uw huis en het beheer van uw woning, zolang deze nog niet is verkocht. De administratieve beslommeringen die aan de orde zijn, als er iemand komt te overlijden.

In de kernaspecten van dienstverlening "meedenken en verbinden" kan ik u helpen, bij het langer bljven wonen in uw eigen huis en eigen vertrouwde omgeving. De (financiele) zaken onafhankelijk voor u regelen. Voor als het echt moeilijker wordt en het levenseinde dichterbij komt.

U kunt een executeur benoemen, maar zo expliciet is vaak niet eens nodig. Immers een persoonlijke zaak als begrafenis/crematie wordt door de directe naasten meestal prima geregeld. Maar daarna komt het wat zakelijker deel. Bespreek het samen en leg dat goed vast (met of zonder hulp van een notaris). Regel het in ieder geval vooraf.

Ik kan u hierin prima begeleiden! Want wat is er mooier dan tevoren zoveel mogelijk zaken goed, "extern" en onafhankelijk geregeld te hebben?