Ondersteuning van bedrijven bij aanpak energiebesparing en - opwekking

Ondernemers moeten nu ook echt aan de slag met energiebesparen en energieopwekking. Reint helpt ondernemers bij het gehele proces.

We beginnen regelmatig met het geven van presentaties voor ondernemerscollectieven/ondernemersverenigingen. Het liefste in samenwerking met bijvoorbeeld een gemeente. Of van bijvoorbeeld een financiele instelling. Of een accountant, welke haar klanten ondersteuning wil bieden in dit verduurzamingsproces.

Vervolgens wordt een Plan van Aanpak gepresenteerd met volledig "ontzorgen" en vakkundige begeleiding door inzet van specialisten. Denk aan bijvoorbeeld de opmaak van een bedrijfs-milieuscan. De Milieubarometer en monitoring op lange termijn. Ook in het offerte traject is begeleiding en borging van kwaliteit en prijs essentieel. En we kijken naar de fiscale kant (samen met fiscalist of accountant) en naar een mogelijke krediet- en subsidieaanvraag. De ondernemer wordt ontlast en nagenoeg niet gehinderd in zijn reguliere bedrijfsvoering. Immers daar ligt zijn corebusiness  en daarmee wil en moet hij de kost verdienen. Het gehele verduurzamingsproces uitbesteden en erop kunnen en mogen vertrouwen dat het goed wordt uitgevoerd.

Wat zijn zoal voordelen:

* Kostenbesparing: verbetering van het bedrijfsrendement met energiemanagement

* Bewustwording: zelf als ondernemer, maar ook het personeel. 

* Profilering Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: imago; en ook omdat je klant erom vraagt / het van je verwacht / van je eist!

* Voldoen aan wetgeving: waaraan moet je voldoen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Wet Milieubeheer

Nog meer voordelen? Het kan je ook gewoon werk opleveren. Door je te profileren als betrokken duurzame ondernemer, kan mogelijk ook werk worden binnengehaald.

En wanneer je als ondernemer toch gaat verduurzamen, neem dan ook direct de prive-woning mee in de verduurzamingslag. Daarvoor zijn vaak ook nog subsidie mogelijkheden. En er kan wellicht voor het woonhuis gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld de Nationale Energiebespaarlening, als er te weinig cash beschikbaar is.

In dit traject wordt soms samengewerkt met andere partijen, zoals GoGreen MKB van Gerco van den Berg te Maarssen. Hiermee wordt het concept verder verstevigd en is er bij calamiteiten altijd vervanging geregeld.de ondermemer wordt dus te allen tijde geholpen.