Financiele Menukaart

Reint heeft een financiële menukaart ontwikkelt om daarmee meer inzicht te bieden aan inwoners en professionals. Projecten kenmerken zich steeds meer door de veelvoud van financiële regelingen; subsidies, persoonlijke leningen, laagrentende (of zelf 0%) revolverende leningen, de Energiebespaarlening van het Warmtefonds, etc. etc.

Professionals zoals financieel adviseurs verdiepen zich er vaak niet (goed) in, waardoor burgers onvoldoende en onvolledig advies krijgen aangeboden. En dus soms verkeerde keuzes maken en/of geld laten liggen.

Voor de Proeftuin Aardgasvrij Nieuwborgen.net heb ik een “Geldwiezer” laten maken. Maar door een placemat te ontwikkelen met de in het bepaalde project beschikbare mogelijkheden, krijgen ook inwoners een completer beeld en kunnen nu dus hun adviseur attenderen op een bepaalde mogelijkheid. Een beetje een omgekeerde beweging, maar toch een manier om ook deze mee te krijgen. Inmiddels is deze op meerdere plaatsen en projecten overgenomen.

Is het voor jou project ook interessant? Bel 06 2147 0456 of 06 1069 6302 of mail reintbrondijk@gmail.com!  Let op: info@reintbrondijk.nl is geblokkeerd

In de makelaardij hebben we natuurlijk steeds dezelfde trend gezien: “vast houden aan het oude” en vooral niet innoveren en teveel werk op de hals halen. Waarom moeilijk doen, als met weinig inspanning ook hetzelfde (eigen) resultaat kan worden behaald?